B    L    O    O    M    P    O    D

WATEROPSLAG,
INSECTENHOTEL
&ZONNE ENERGIE
IN ÉÉN OPLOSSING

Bedrijventerreinen in Nederland hebben sterk verharde oppervlakken waar het water te snel naar het riool wordt geleid. We moeten daar meer water bufferen. Water dat nu wegspoelt maar dat we ook kunnen gebruiken om de omgeving daar meer groen te maken of om de WC’s te spoelen.
Deze terreinen zijn nu onherbergzaam voor insecten. We willen hommels, bijen, vlinders en ook spinnen helpen een plekje te vinden in onze versteende omgevingen. 
We willen tenslotte energie opwekken op de plaats waar we deze nodig hebben zodat we het net niet te veel belasten. Lokale zonne energie dus.
 
We willen deze drie dingen bereiken met een oplossing die er ook nog eens leuk uit ziet. Bloompod. Een wateropslag van 3000 liter met aan de zonzijdes 4 zonnepanelen en aan de niet zonzijdes plek voor insecten. We leggen hieronder uit hoe het werkt!

WATEROPSLAG

Water opslag bij grote regenbuien is een grote opgave voor onze versteende omgevingen. Water wordt nu te snel afgevoerd naar riolen die bij hevige regen overbelast raken. Bedrijventerreinen zijn daar een groot voorbeeld van; bijna alle oppervlakken zijn steen of asfalt en voeren water snel af.

INSECTENHOTEL

Ook zijn bedrijventerreinen een onherbergzame plek voor insecten. Als je bedenkt dat we in de afgelopen 30 jaar 50 tot 70% van de insecten zijn kwijtgeraakt, en dat wij zonder insecten niet kunnen leven, snap je dat we een probleem hebben. We hebben dan op alle plekken van Nederland een uitdaging om insecten een handje te helpen. Ook op bedrijventerreinen. Bloompod probeert in versteende omgevingen een thuisplek voor insecten te zijn.

ZONNE ENERGIE

We gebruiken nog steeds te veel fossiele brandstoffen. Ondanks goede intenties halen we het akkoord van Parijs nog lang niet. Zonne energie is een belangrijke oplossing hiervoor. Grote zonneparken zijn nuttig, maar lokaal opwekken en gebruiken is beter omdat het net niet te veel wordt belast. De zonnepanelen op de Bloombloc kunnen flexibel worden ingezet op de plek waar energie gebruikt wordt.

HET PRINCIPE

Het water komt vanuit de hemelwater afvoer in de container. Het water kan dan gebruikt worden om te infiltreren in de grond, om WC’s te spoelen of om planten water te geven.

IN DE WINTER

In de winter kan het water tijdens hevige regenbuien worden gebufferd om het riool te ontlasten. Daarna kan het langzaam de bodem infiltreren of langzaam aan het riool worden afgegeven.

IN DE ZOMER

In de zomer kan het water langer vastgehouden worden in de container en gebruikt worden om planten water te geven, of om langzaam in de bodem te infiltreren.

Twee zijdes van de Bloompod worden bekleed met materiaal waar insecten zich thuis in voelen. Dit kunnen bladeren zijn maar ook takjes, riet of boomschors

1000 LITER

…water. Dit water komt van het dak van je gebouw via de regenpijp in de container. Het water kan dan gebruikt worden om te infiltreren in de grond, om WC’s te spoelen of om planten water te geven.

ZONNE ENERGIE

Op de twee zonzijdes van de watercontainers komen zonnepanelen.
Deze wekken per jaar ongeveer voor €600 aan elektriciteit op. (Dit is bij een kWh prijs van 50 cent. Bij een lagere prijs dus iets minder, maar bij een hogere prijs weer iets meer.)

INSECTEN

Op de twee niet-zonzijdes bevindt zich een bekleding van materiaal waar insecten zich in thuis voelen. Ze kunnen er een nest bouwen, eten vinden en weer eten vormen voor vogels. Bovenaan zitten namelijk nestkasten voor mezen en mussen.

PRIJS

Voor €6000 komen we em brengen. Deze prijs is ex btw maar verder inclusief alle materialen en plaatsing op locatie. De zonnepanelen wekken per jaar ongeveer voor €600 aan elektriciteit op. (Dit is bij een kWh prijs van 50 cent. Bij een lagere prijs dus iets minder, maar bij een hogere prijs weer iets meer.)

ZONNEPANELEN: PLUG & PLAY

Zonnepanelen: plug & play. Het enige dat je hoeft te doen is een elektricien de aansluiting naar je meterkast te laten maken.
Wij kunnen dit uiteraard ook verzorgen.

AANSLUITEN OP HET REGENWATER

De Pod wordt aangesloten op de regenpijp van het gebouw. Dit kan met een vaste of flexibele buis gedaan worden, en meerdere pods kunnen gekoppeld worden aan één regenpijp.

JA! IK WIL MEER INFORMATIE

Leuk! Stuur ons dan een kort mailtje en we nemen contact op.
Leon@bloomstudios.nl
+31 6 45628611